Web Analytics Made Easy - Statcounter

با یک حساب سرانگشتی، اگر نیمی از هیأت های رسمی تهران، 6 هزار هیأت، تنها برای یک شب صد پرس قیمه نذری توزیع کنند، هزینه آن به ۳ میلیارد و ۶۰۰ هزار تومان می رسد.

مرد جوانی صندوق عقب ماشینش را باز می کند. از خانم چادر به سر، سینی پر از کاسه های گرد پلاستیکی که از دیواره سفیدش مشخص است داخل آن شله زرد ریخته شده، می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی یکی ظرف ها را پشت ماشین می‌گذارد. چند کوچه پایین تر، مرد دیگری کیسه هایی با ظرف غذا یک بار مصرف چیده شده روی هم، به سمت خانه ای پیاده حرکت می کند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین، همسایه دیگری در همه  آپارتمان ها را می زند و ظرف های آش را بین همسایه ها توزیع می کند.چنین صحنه هایی در ایام  محرم حسینی یا امروز که زحلت پیامبر اسلام و شهادت امام حسن مجستبی (ع) است،بسیار به چشم می خورد.

در ۲۸ صفر هم مانند ایام محرم، پخت و پز نذری رونق دارد. هر فردی به اندازه بودجه خود و توانی که دارد غذایی درست می کند و آن را بین نیازمندان توزیع می کند.

طبق آمار موجود، ایرانی ‌ها معادل دو هزار میلیارد تومان غذای نذری در ماه محرم توزیع می‌کنند و برنج، پرفروش‌ترین ماده غذایی در این ماه است. اما تفاوتی بین نذری های ماه محرم و اربعین وجود دارد. در این روزها، بیشتر حلیم، آش یا شله زرد درست می کنند.

براساس گزارش اتحادیه بنکداران مواد غذایی، در ماه محرم مصرف برنج در ایران ٩١‌ هزار تن، روغن ۵.۴۱‌ هزار تن و حبوبات ٢٣‌ هزار تن بیشتر از بقیه ماه‌های‌ سال است. بنا به اعلام اتحادیه گوشت گوسفند و اتحادیه فروشندگان مرغ، مصرف گوشت قرمز در ماه محرم معادل ٣٠‌ درصد و گوشت مرغ حدود ۳.۵‌ درصد بیشتر از سایر ماه‌های‌ سال است.

هزینه پخت حلیم، شله زرد و آش

پخت حلیم یکی از کارهای زمان بر و سخت محسوب می شود. تجهیزاتی که در این رابطه نیز استفاده می شود در شهرها اجاره داده می شود. به طوری که در سطح شهر برای اجاره یک دیگ ۲۰۰  نفره حدود ۸۰ الی ۹۰  هزار تومان، ملاقه، لگن و آبگردون ۳۰  هزار تومان و کپسول گاز ۱۲۰ هزار تومان است که به طور کلی هزینه آن حدود ۲۴۰  هزار تومان می شود.

از طرفی قیمت هر کیلوگرم گندم هزار و ۶۰۰ الی ۲ هزار تومان است. . قیمت مصوب هر کیلوگرم قلوه ‌گاه بی‌ استخوان گوسفندی، ۲۵ هزار تومان است.  شکر بسته ‌بندی ۱۰ کیلوگرمی نیز ۳۰ هزار تومان است. از سویی برای بسته بندی قیمت سطل متوسط دردار ۴۰۰  تومان است. به این ترتیب برای پخت حلیم برای نفر با هزینه های مضاعف دیگر، حدود ۹۰۰ هزار تومان می شود.

از طرف دیگر شله زرد نیز یکی از نذری هایی است که در این روزها بسیار به چشم می خورد. تهیه ۵۰  کاسه شله زرد نیاز به خرید دو و نیم کیلو برنج، ۵ کیلو شکر و حدود یک لیتر گلاب، دو مثقال زعفران، هل ، خلال پسته و دارچین نرم دارد. برنج  هر کیلو حدود ۸ هزار تومان به فروش می رسد. شکر بسته ‌بندی ۱۰ کیلوگرمی نیز ۳۰ هزار تومان است. هر مثقال زعفران نیز حدود ۳۰ هزار تومان است. با توجه به هزینه های مضاعف دیگر پخت شله زرد برای هر ۵۰ نفر حدود ۱۳۰ هزار تومان می شود.

این در حالی است که رئیس اتحادیه کباب، حلیم، آش و غذاهای سنتی با اعلام نرخ مصوب آش و حلیم گفت: قیمت حلیم، آش، شله زرد نسبت به سال گذشته افزایش ۸ درصدی داشته است.  هر کیلو آش رشته ساده ۱۲ هزار تومان،قیمت هر کیلو حلیم ساده ۱۲ هزار تومان و هر پرس شله زرد ۸ هزار تومان است.

از طرف دیگر، برخی از هیئت ها نیز در این ایام غذا پخش می کنند. با یک حساب سرانگشتی، اگر نیمی از هیأت های رسمی تهران، 6 هزار هیأت، تنها برای یک شب صد پرس قیمه نذری توزیع کنند، هزینه آن به ۳ میلیارد و ۶۰۰  هزار تومان می رسد. از طرفی در روز اربعین،  ۲ هزار تا ۲۵۰۰ غذای نذری هیئت ها بین مردم پخش می کند. اگر غذا از بیرون گرفته شود و هر پرس غذا ۱۰ هزار تومان باشد، حداکثر ۲۵ میلیون تومان هزینه غذای نذری در یک روز می شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۳۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع ترین علت پیوند کبد در ایران/ زنگ خطر کبد چرب

به گزارش خبرگزاری مهر، علی جعفریان افزود: زندگی صنعتی باعث میشود که فعالیت فیزیکی کم شود، رژیم غذایی که نامناسب می شود، افراد به طرف چاقی میروند ودر نهایت کبد چرب بروز میکند؛ متاسفانه این اتفاق خیلی سریع جلو میرود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در دنیا به خصوص کشورهای غربی و شرق آسیا شایعترین علت کبد چرب، مصرف الکل و ابتلا به بیماری هپاتیت بوده است، افزود: متاسفانه در فهرست بیماران پیوندی کشور که از سال ۱۳۸۰ تا کنون، اولین علت نارسایی کبد و نیاز به پیوند، عارضه کبد چرب ثبت شده است.

فلوشیپ جراحی کبد، مجاری صفراوی و پیوند کبد گفت: درصد مصرف الکل در کشورما خوشبختانه زیاد نیست و حدود دو ونیم درصد مریض های ما به علت مصرف الکل پیوند کبد شدند و هپاتیت B و C به واسطه واکسیناسیون و دارو در کشورمان کنترل شده است اما کبد چرب عارضه شایع و رتبه بالاتری محسوب میشود؛ بیماریهای خود ایمنی هم مواردی از نیاز به پیوند را شامل میشود که به وراثت بستگی دارد.

دکتر جعفریان با بیان اینکه گاهی ۱۰ تا ۱۵ سال طول می کشد که کبد فرد تخریب شود و این روند در هر فرد متفاوت است، افزود: تعداد قابل توجهی از موارد نیاز به پیوند کبد، قابل پیشگیری است؛ رژیم غذایی نا سالم و فعالیت فیزیکی کم، شیوه مناسب زندگی نیست و خطر امراض قلب و عروق و کبد چرب را بالا میبرد که عارضه بسیار بسیار خطرناکی است و روند ایجاد آن مزمن و طولانی خواهد بود.

رییس تیم پیوند کبد بیمارستان امام خمینی تهران با تاکید بر اینکه حدود نیمی از موارد ابتلا به کبد چرب متاسفانه به سمت تخریب بافت کبد و نارسایی آن خواهد رفت، گفت: از این میزان حدود ۱۰ درصد به پیوند کبد منجر می شود.

دبیر علمی چهل و پنجمین کنگره سالیانه جامعه جراحان که ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود، افزود: کبد ارگان مقاومی است و شاید سالیان سال به سمت تخریب پیش نرود ولی فردی که کبد چرب دارد، طی دراز مدت در معرض تخریب کبد است و بالارفتن آنزیم های کبدی «علامت مهم و زنگ خطر» برای این بیماری محسوب می شود.

این جراح پیوند کبد افزود: بالا رفتن آنزیم های کبد و طولانی شدن این وضعیت به سمت عارضه سیروز کبدی پیش میرود ولی همه این موارد به پیوند نیاز ندارند بلکه حدود ۲۰ درصد موارد سیروز کبدی نیازمند پیوند خواهند شد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با رژیم غذایی و کنترل وزن میتوان این روند را متوقف کرد و حتی سلامت کبد را بازگرداند؛ چاقی در بچه ها شایع است و نباید اجازه داد فرزندانمان کم تحرک شوند حتی در یک آپارتمان کوچک هم باید شرایط فعالیت فیزیکی فرزندان را فراهم کنیم.

جعفریان افزود: اگر فرض کنیم از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور فقط ۱۰ درصد چاق باشند، چیزی حدود ۸ میلیون نفر خواهد بود و اگر ۱۰ درصد این تعداد کبد چرب داشته باشند و به پیوند برسند، رقمی حدود ۸۰۰ هزار نفر خواهد بود که این رقم خیلی بزرگ است و در مقایسه با تعداد کل یک سال پیوند کبد در ایران که حدود هزار مورد است، رقم بالایی خواهد بود؛ اگر ظرفیت های موارد مرگ مغزی را به حداکثر استفاده ممکن برسانیم شاید این رقم به دو هزار مورد پیوند کبد در سال برسد.

رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پیام مهم سلامتی «زنگ خطر بروز کبد چرب» در جامعه است و نکته بسیار مهتر اینکه در حال حاضرهیچ دارویی برای جلوگیری و کنترل عارضه کبد چرب در ایران و جهان وجود ندارد.

فلوشیپ جراحی کبد، مجاری صفراوی و پیوند کبد با تاکید بر اینکه عارضه کبد چرب، دارویی به عنوان درمان اصلی ندارد و داروها اکنون در قالب مکمل دارویی یا گیاهی است، افزود: شرکتهای داروسازی در تلاش هستند ولی هنوز خبری نیست؛ اگر یک شرکت دارویی موفق به تولید داروی موثر و اثربخش برای درمان کبد چرب باشد، سود خوب و رشد اقتصادی چشمگیری دارد. چون دارویی وجود ندارد، مساله تا اطلاع ثانوی بسیار بسیار جدی است.

وی گفت: الان بجز رژیم غذایی، کنترل وزن و تحرک فیزیکی، راه حل دیگری وجود ندارد. هرچه به عنوان دارو در بازار تبلیغ میشود در اصل داروی کبد چرب نیست و اثر درمانی ندارد بلکه داروی مکملی است که شاید به بعضی جهات به کارکرد کبد کمک کند ولی به هیچ عنوان جلوی ابتلا کبد چرب را نمیگیرد و نقشی درکنترل پیشرفت آن ندارد. درمان کبد چرب در گرو اصلاح فرهنگ خانواده است. کار خوبی که دولت در سال های اخیر انجام داده درج برچسب ارزش غذایی و میزان کالری، قند و چربی روی بسته بندی مواد غذایی است. این یک ضابطه خوب است که طی حدود ۸ سال اخیر اجرا می شود. گام بعدی از وظایف دولت تخصیص بودجه برای درمان بیماری و انجام پیوند خواهد بود.

جعفریان با بیان اینکه امروزه دارو و تجهیزات پزشکی، چالش مهم در حوزه پزشکی است ابراز نگرانی کرد که یکی از داروهای مهم و کاربردی در بخش پیوند «فیبرینوژن» است و متاسفانه از چندین ماه پیش موجود نداریم و این به قیمت جان بیمار تمام میشود، چون اگر یک بیمار مشکل انعقادی داشته باشد و داروی فیبرینوژن در اختیار نداشته باشیم، متاسفانه فوت خواهد کرد؛ داروی فیبرینوژن، جایگزین مناسب و موثری ندارد.

تازه های جراحی در رشته های مختلف، جراحی عروق، پیوند اعضا، درمان های نوین جراحی در ایران و جهان امسال در چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با چهلمین سالگرد تاسیس جامعه جراحان ایران؛ با حضور جراحان تخصص ها و شاخه های مختلف مطرح خواهد شد.

کد خبر 6093980 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • افغانستان ۱۰۰ سال قبل، به روایت عکس‌های رنگی (عکس)
  • شایع‌ترین علت پیوند کبد در ایران
  • (تصاویر) افغانستان ۱۰۰ سال قبل، به روایت عکس‌های رنگی
  • شایع ترین علت پیوند کبد در ایران/ زنگ خطر کبد چرب
  • حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • حدود ۲۸۶ هزار تن گندم در خوزستان حمل شد
  • اجاره خفت گیر و شرخر چقدر هزینه دارد؟!
  • قیمت مسکن ملی پرند؛ متری ۱۰ میلیون تومان
  • هزینه مسکن ملی پرند متری ۱۰ میلیون تومان
  • حدود ۱۰۰ درصد مطالبات کارگران در مهاباد بروز است